Q&A - Usein kysytyt kysymykset - Digisähkö Oy

Kysymyksiä ja vastauksia

Etu

Markkinoiden laadukkaimmat toteutukset ja tinkimätön asenne

Etu

Korkeatasoinen lopputulos - tekninen osaamisemme on Suomen huipputasoa

Etu

Kattavaa ja kokonaisvaltaista palvelua - avaimet käteen -periaatteella

1
Mikä siinä taloautomaatiossa maksaa?

Autokauppias saattaa edelleen tokaista nenäkkäästi, että ”Mersulla on Mersun hinta”. Heitossa piilee kuitenkin totuuden siemen.

Laadukas järjestelmä vaatii laadukkaat laitteet ja komponentit. Se on asennettava siististi. Ohjelmointi vaatii tarkkuutta ja osaamista. Mukavuuden lisäksi tekniikka saattaa myös tuottaa. Esimerkiksi mahdollisuus sujuvaan etätyöskentelyyn saattaa olla erittäin hyödyllinen ja arvokas.

2
Pelkään joutuvani pakkonaimisiin kanssanne. Kuka älytaloja osaa muka korjata?

Taitava asentaja osaa huoltaa talosi sähkövikoja aivan sujuvasti jatkossakin. Automaatiopuolen huollot osaa kuka tahansa avoimen KNX-tekniikan asiantuntija. Suosittelemme kuitenkin Digisähkö Oy:n kaltaisia sertifioituja asennusliikkeitä.

3
Kaverini asensi KNX:n. Se on kuulemma ihan susi systeemi. Miksi ihmeessä haluaisin samaan pulaan?

KNX on varmasti mukava harrastuskohde. Mutta valitettavan usein tee se itse -miesten osaaminen ei riitä oikeaoppiseen asennukseen ja ohjelmointiin. Kokenut sertifioitu asiantuntija saa homman kerralla maaliin. Voit keskittyä nauttimaan asumisen helppoudesta.

4
Mitäs sitten tehdään, kun hieno älykoti jumiutuu? Kökitäänkö siellä sitten kynttilän valossa korttia pelaamassa?

KNX on vuosien mittaan osoittautunut erittäin varmatoimiseksi. Toki on silti mahdollista, että järjestelmä joskus jumiutuu. Siksi rakennamme järjestelmäsi niin, että voit käyttää valoja tarvittaessa myös perinteiseen tapaan kytkimistä.

5
Elokuvassa hakkerit kiristivät älykodin asukasta. Miksi asuisin kodissa, joka voidaan kaapata netin kautta?

Varustamme verkkolaitteet tehokkaalla palomuurilla, joka pysäyttää mahdolliset hyökkäykset. Käytämme kaikissa laitteissa vahvoja salasanoja. Myös kaikki KNX-laitteiden keskinäinen tietoliikenne on vahvasti salattua.

Automaatioviestien sisältö tarkistetaan aina niin, ettei niitä voi muokata huomaamatta. Edes nauhoitetun viestiliikenteen käyttäminen ei onnistu, sillä KNX-järjestelmä varmistaa aina sanomien tuoreuden.

Digisähkö Oy on poliisihallituksen hyväksymä turvaurakoitsija, ja suhtaudumme muutenkin turvallisuuteen vakavasti.

6
Miksi haluaisin maksaa kalliita kuukausimaksuja valvontakameroista ja hälyttimistä tästä ikuisuuteen?

Turvajärjestelmämme ovat kuukausimaksuttomia.

7
Kuka haluaa jutella tunkeilevien ovelta ovelle -myyjienne kanssa?

Asiantuntijamme eivät kierrä lähiöissä kaupittelemassa palvelujamme. Sovimme tapaamisista kanssasi etukäteen. Voit aina tulla toimistollemme tai näyttelytilaamme tutustumaan sekä tekniikkaan että ihmisiimme. Meillä et päädy lipeävän myyjän painostamaksi.

8
Netissä puhutaan usein langattomien laitteiden terveyshaitoista. Miten vältän ne?

Suosimme kaapeloitavia ratkaisuja aina kun se on mahdollista. Laadukas langaton wifiverkko on kuitenkin modernin kodin vakiovaruste. Sijoittamme tukiasemat muualle kuin makuuhuoneisiin.

9
Miten tällainen järjestelmä voisi ikinä toimia, kun lapset nytkin rämpyttelevät valoja ja saavat kaikki systeemit sekaisin?

Voimme ohjelmoida valopainikkeiden toimintaan muutaman sekunnin viiveen. Toki se pilaa Pikku-Lassen riemun. Mutta se säästää hermojanne.

10
Lastemme isovanhemmat eivät saisi edes älylukkoja auki tai saunaa päälle. Saako teiltä sitten lastenvahtipalveluja myös?

Ohjelmoimme talosi niin, että sitä on helppo käyttää. Voimme kaivertaa kuhunkin painikkeeseen selkosuomeksi sen tarkoituksen. Talosi on myös mahdollista asettaa niinsanottuun mummo-moodiin. Silloin kaikki ylimääräiset toiminnot katoavat tilapäisesti. Toisaalta monimutkaisenkin viihdejärjestelmän saa aina päälle yhdellä napin painalluksella.

11
Mitä jos Digisähkö pistää pillit pussiin, jäänkö pulaan älykotini kanssa?

Pakettimme perustuvat erityisesti älykoteja varten kehitettyyn avoimeen KNX-tekniikkaan. Sen takana on 500 yrityksen liittouma, johon kuuluvat mm. ABB, Bosch, Fujitsu, Osram, Schneider Electric ja Siemens.

Voit siis luottaa ensinnäkin siihen, ettet päädy yksittäisten valmistajien panttivangiksi. Varaosienkin saatavuus on taattu kauas tulevaisuuteen.

Markkinoilta löytyy paljon muitakin KNX-osaajia kuin vain digisähköläisiä. Dokumentoimme järjestelmämme huolellisesti niin, että kuka tahansa sertifioitu KNX-osaaja pystyy jatkamaan siitä, mihin me jäimme.

12
Voinko ohjelmoida itse kotiini uusia fiksuja toimintoja?

Se onnistuu ilman muuta. Järjestämme myös räätälöityjä koulutuksia aiheesta.

13
Kuinka voin varmistua siitä, että osaan käyttää uutta älykotiani?

Kokonaistoimitukseemme kuuluu aina henkilökohtainen opastus. Käymme yhdessä läpi kaikki kotisi ominaisuudet ja  käyttötilanteet. Autamme myös asetusten muokkaamisessa mieltymystesi mukaisiksi.

14
Tarvitsenko sitten kalliin erikoisasiantuntijan lamppujen vaihtamiseen ja muuhun perushommaan?

Ammattitaitoinen sähköasentaja osaa hoitaa suurimman osan kotinne sähkötöistä jatkossakin. Hänen ei tarvitse tuntea syvällisesti älykotitekniikkaa. Toimitamme järjestelmän luovutusvaiheessa päivitetyt piirustukset ja kaikki järjestelmätiedostojen varmuuskopiot. Siksi et jää riippuvaiseksi yhdestä toimittajasta.

15
Voinko ulkoistaa kotini ylläpidon teille?

Tarjoamme ylläpito- ja huoltosopimuksia. Suosittelemme vähintään säännölliset ohjelmistopäivitykset sisältävää sopimustamme. Suosituin pakettimme kattaa myös säännölliset toiminnallisuustestit ja laitteiden mekaanisen huollon.

Ota yhteyttä

010 583 4500
info@digisahko.fi

Showroom

Olarinluoma 7, 02200 Espoo

Tilaa uutiskirje

Sovitaanko tapaaminen

Digisähkö käyttää yhteystietoja ainoastaan yhteydenottoon. Lisätietoja tietojen käytöstä saatte asiakaspalvelustamme 010 583 4500.

Ota yhteyttä lomakkeella

suomen vahvimmat kulta

Copyright © 2024 Digisähkö Oy