MITEN SAAN ÄLYKODIN? - Digisähkö Oy

MITEN SAAN ÄLYKODIN?

Etu

Markkinoiden laadukkaimmat toteutukset ja tinkimätön asenne

Etu

Korkeatasoinen lopputulos - tekninen osaamisemme on Suomen huipputasoa

Etu

Kattavaa ja kokonaisvaltaista palvelua - avaimet käteen -periaatteella

MITEN SAAN ÄLYKODIN?

Älykodin voi käytännössä toteuttaa kahdella tapaa: uudistamalla vanhemman rakennuksen sähköistyksen remontin yhteydessä tai rakentamalla alusta pitäen uuden älykodin. Tässä tekstissä paneudutaan älykodin rakentamiseen.

Kun älykotia ryhdytään rakentamaan, tärkeintä on ottaa älyratkaisut mukaan heti suunnitteluvaiheessa. Talo kannattaa suunnitella alusta pitäen taloautomaation näkökulmasta, jotta vältytään tuplasuunnittelulta ja turhalta työltä.

On valitettavan yleistä, että perustukset ja seinät ovat jo pystyssä, kun meihin otetaan yhteyttä. Totta kai älyratkaisut voidaan lisätä tässäkin vaiheessa, mutta se vaatii yleensä muutoksia jo aloitettuihin asennuksiin eli huomattavan määrän ylimääräistä työtä.

Toteutimme jääkiekkomaalivahti Niklas Bäckströmin perheelle taloautomaatiolla varustellun vapaa-ajan asunnon Inkooseen. Katso talon esittely videolta!

SUUNNITTELU- JA RAKENNUSTYÖN ETENEMINEN

Sähkösuunnitelmaa tehdessä päätetään, mitä toiminnallisuuksia taloon halutaan, mitä otetaan heti käyttöön ja mitä jätetään varauksiksi; kaikkea ei tarvitse ottaa käyttöön kerralla.

Rakennusprosessi etenee sähkötöiden kanssa yhtä matkaa perustamisvaiheesta ylöspäin, kunnes runko on valmis. Sen jälkeen rasioidaan, vedetään lattiavaluun tulevat kaapelit ja tehdään johdotustyöt kytkimille, valaistukselle, kaiuttimille ja muille laitteille, kuten maalämpöpumpulle ja keittiökoneille. Sitten tehdään laiteasennukset ja sähkökalustaminen. Kun seinät ja pinnat on tasoitettu ja maalattu, asennetaan sensorit, pistorasiat, kytkimet ja valaisimet.

Ohjelmointi määrittelee lopulta, kuinka talo toimii. Ohjelmointia voidaan myös muuttaa myöhemmin, jos toiveita ilmenee jälkikäteen. Muutokset voidaan usein toteuttaa myös toimistoltamme käsin, jolloin se on myös kustannustehokasta asiakkaalle.

Lopuksi teemme vielä loppudokumentaation ja pidämme asiakkaalle käytönopastuksen. Tarvittaessa laadimme myös huoltosopimuksen, eli pidämme jatkossa kotia yllä automaation osalta.

ÄLYKOTI ON KOMMUNIKOIVA KOKONAISUUS

Älykoti tarkoittaa kokonaisuutta, jossa sähkölaitteet ja järjestelmät ovat toisiinsa kytkettyjä ja kommunikoivat keskenään. Kun kaikki toimivat saman automaatiojärjestelmän sisällä ja yhteisellä käyttöliittymällä, laitteet eivät tarvitse omia sovelluksia ja käyttöliittymiä. Samalla laitteet saavat toisiltaan tietoja.

Älykodissa esimerkiksi valaistus, viihdelaitteet, turvallisuus, lämmitys ja viilennys sekä erilaiset motorisoinnit voidaan asentaa kommunikoimaan keskenään. Kotiin voidaan asentaa esimerkiksi hyvää huomenta -nappi, joka avaa aamulla verhot ja käynnistää oman soittolistan.

Elokuvaillan voi käynnistää yhdellä napin painalluksella, jolloin valot himmentyvät, videotykki, ohjelmalähde sekä vahvistin käynnistyvät ja elokuva lähtee pyörimään. Samalla tavalla esimerkiksi kodin jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmät kommunikoivat termostaatin kanssa: jos huoneen lämpötila nousee asetetun lämpötilan yli, lämmitys kytkeytyy pois ja lämpötilan edelleen noustessa jäähdytys kytkeytyy päälle, kunnes huoneilma on taas sopiva.

Myös markiisit voidaan ottaa mukaan ohjaukseen, jos talossa on suuria ikkunapintoja, joiden kautta aurinko pääsee kesäaikaan lämmittämään asuntoa. Toisinaan tätä toiminnallisuutta ei ole kunnolla suunniteltu, ja pahimmassa tapauksessa lämmitys ja viilennys ovat yhtä aikaa päällä, jolloin asumismukavuus kärsii ja energiaa hukkaantuu.

SUUNNITTELUSTA TOTEUTUKSEEN

Me Digisähköllä ymmärrämme kokonaisuuksia, ja tiedämme, miten ne kannattaa suunnitella ja toteuttaa. Tarjoamme kokonaisvaltaisen ratkaisun, joka tähtää siihen, että älykoti palvelee asukkaitaan mahdollisimman hyvin. Kaikki on omasta mielikuvituksesta kiinni: järjestelmä voi ohjata tuhansia laitetta.

Kiinnostaako älykoti? Ota yhteyttä asiantuntijaan!

Ota yhteyttä

010 583 4500
info@digisahko.fi

Showroom

Olarinluoma 7, 02200 Espoo

Tilaa uutiskirje

Sovitaanko tapaaminen

Digisähkö käyttää yhteystietoja ainoastaan yhteydenottoon. Lisätietoja tietojen käytöstä saatte asiakaspalvelustamme 010 583 4500.

Ota yhteyttä lomakkeella

suomen vahvimmat kulta

Copyright © 2024 Digisähkö Oy