Taloautomaatio osana älykotia

Taloautomaatio on modernia, älykästä mukavuutta

Taloautomaatio, kotiautomaatio ja älykoti. Kaikilla näillä tarkoitetaan keskitetysti ohjattuja asumista helpottavia järjestelmiä. Asiakkaitamme ovat tavalliset suomalaiset perheet, jotka haluavat panostaa kotona viihtymiseen. Meiltä löytyy taloautomaatioratkaisut myös kevyimmällekin budjetille. Edullisimmillaan kyse voi olla joidenkin yksittäisten kodin toimintojen automatisoinnista. Järjestelmämme ovat aina laajennettavissa ruokahalun kasvaessa.

 

Taloautomaatio ja hyödyt

Mitä hyötyä talon kotiautomaatiosta sitten on?

 • Energiansäästö.
  Kotiautomaatiosta puhuttaessa ensimmäisenä hyötynä mainitaan usein energiansäästö, joka meidän leveysasteillamme onkin merkittävä ja tärkeä asia.
 • Asumismukavuus
  Meidän toteuttamissa älykodeissa keskeisimpänä kannustimena on ollut useimmiten asumisen helpottuminen ja mukavuus. Tarkka lämmityksen ja viilennyksen ohjaus parantavat lämpöviihtyvyyttä.
 • Viihtyvyys
  Moderni taloautomaatio tyypillisesti sisältää myös kodin viihdelaitteiden ohjauksen, joten suuri vaikutus on myös viihtyvyyden lisäyksellä.
 • Helppokäyttöisyys
  Elämme aikakautta jossa uusia laitteita ja sovelluksia ilmestyy yhä kiihtyvämmällä tahdilla. Taloautomaatio voi helpottaa kaaosta huomattavasti, kun erilaiset laitteet yhdistetään yhden selkeän käyttöliittymän taakse. Tilanneohjaukset suorittavat monia toimintoja yhdellä komennolla, joka helpottaa arkea. Tilanneohjauksiin totuttua perinteinen tapa ohjata valaistusta, viihde-elektroniikkaa ja talotekniikkaa tuntuu auttamattomasti kömpelöltä ja hankalalta.
 • Turvallisuus
  Jäikö kahvinkeitin päälle? Muistinhan lukita ovet? Etähallinnan avulla saat mielenrauhan, kun voit tarkistaa ja tarvittaessa sulkea päälle jääneet laitteet. Ovet eivät lukitsematta, kun taloautomaatio huolehtii ovet lukkoon kun talo jää tyhjilleen. Murtohälytinjärjestelmältä tulevat hälytykset saavat älykodin reagoimaan halutulla tavalla.

 

Palveluvaihtoehdot?

Taloautomaatio voidaan asentaa mihin tahansa asuntoon, mutta järjestelmän asentaminen on luonnollisesti helpointa asunnon rakennus- tai perusparannusvaiheessa, jolloin kaapelointien vieminen rakenteissa on vaivatonta. Jälkiasennettavissa järjestelmissä käytämme mahdollisuuksien mukaan kaapeloitavia ratkaisuja. Mikäli kaapeloitavat ratkaisut eivät tule kyseeseen, toimitamme myös Zwave-tekniikkaan perustuvia jälkiasennettavia älykotijärjestelmiä Digikoti-verkkokauppamme kautta.

Langattomat painikkeet ovat hyvä vaihtoehto, kun langalliset ratkaisut eivät ole mahdollisia tai niiden asentaminen olisi liian kallista ja monimutkaista. Kotiautomaatioon voidaan liittää lähes kaikki sähköllä toimivat kodin laitteet ja talotekniikka. Kun ne ovat keskitetysti hallittavissa, voidaan laitteita, valoja ja talotekniikkaa käynnistää, säätää ja sulkea automatisoidusti ennalta ohjelmoitujen sääntöjen mukaan. Älykotia voidaan hallita myös etänä, sillä taloautomaatio liitetään lähes poikkeuksetta internetiin.

 

Millä tekniikalla älykodin taloautomaatio kannattaa toteuttaa?

Digisähköltä löytyy kokemusta ja osaamista useimmista merkittävistä taloautomaatiojärjestelmistä. Olemme erikoistuneet KNX- ja Control4 automaatiojärjestelmiin ja uudet kohteet toteutamme useimmiten niiden yhdistelmällä. KNX-järjestelmää suosittelemme siksi, että se on vakiinnuttanut jo asemansa oltuaan pitkään markkinoilla. KNX-osaajia löytyy aina, joten asiakkaalla ei ole riskiä siitä että jää yhden harvinaisen järjestelmän ”vangiksi”. Olemme vuosien mittaan modernisoineen myös muita kodinohjausjärjestelmiä, kuten IHC-järjestelmiä. Jos kodissasi on kehnosti toimiva tai vanhentunut taloautomaatiojärjestelmä, niin ota yhteyttä myyntiimme. Luultavasti voimme auttaa sen päivittämisessä tähän päivään.

 

Mikä erottaa Digisähkön kilpailijoista?

Nykyaikaisessa talossa on useiden taloteknisten järjestelmien lisäksi lukuisia muita mukavuuteen, turvallisuuteen tai viihdeteknikkaan liittyviä laitteita. Tässä kohtaa Digisähkö erottuu perinteisistä sähköurakoitsijoista syvällisellä osaamisellaan ja kyvyllään yhdistää saumattomasti erilaiset järjestelmät toisiinsa. Lisäksi olemme rakentaneet monipuolisen esittelytilan, jossa voit tutustua taloautomaation mahdollisuuksiin ja kokeilla laitteita omakohtaisesti. Esittelytilassamme on myös otettu huomioon tekniikan lisäksi esteettisyys. Esillä on erilaisia sisustusystävällisiä ratkaisuja.

 

Mihin ammattitaitomme perustuu?

Näyttönä osaamisestamme meillä on lukuisia sertifikaatteja ja tutkintoja, joista tässä
tärkeimmät:

  • KNX partner sertifikaatti (suunnittelu ja urakointi)
  • TUKES S2-sähköurakointioikeudet
  • Helvar Designer 5.0
  • Control4 Tech2
  • Crestron DMC-E
  • Genelec SAM Systems Certified Dealer

 

Tärkeimpänä näyttönä osaamisestamme on kuitenkin tyytyväiset asiakkaamme.
Referenssi-sivultamme löytyy esimerkkejä valmistuneista kohteista. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

Lisätietoja?

Digisähkö on edelläkävijä suomalaisten, modernien kotien automatisoinnissa. Kun
haluat viedä kotisi asuinmukavuuden uudelle tasolle, ota yhteyttä niin jutellaan lisää.

Sähkö

 

Hyvin tehdyt sähkötyöt ovat sellaisia, että niitä ei oikeastaan huomaa. Vaikka kodin sähkölaitteet ovat nykyisin avainasemassa niin arjessa kuin juhlassakin, ei niihin pitäisi joutua kiinnittämään tarpeetonta huomiota.

 

Järkevästi suunniteltu sähköistys tuottaa sähkön sinne missä sitä tarvitaan. Automaatio tekee sähkönkulutuksesta energiatehokasta ohjaamalla huoneiden lämpötiloja, ilmanvaihtoa ja valaistusta elämän ja ympäristön tilanteiden mukaan.

 

Olit sitten rakentamassa uutta tai saneeraamassa vanhaa, Digisähköstä saat kaikki kotisi sähköön liittyvät ratkaisut tehokkaasti ja luotettavasti – yli 30 vuoden kokemuksella.

Valaistus

 

Valaistukseen on mahdollista saada monia nykyaikaisia ohjausratkaisuja, mutta Digisähkö keskittyy huipputason ratkaisuihin: voit ohjata valaistusta mm. sensoreilla ja äänikomennoilla. Tämä mahdollistaa monia arkeen luksusta tuovia asioita, kuten tilojen valojen kytkeminen päälle automaattisesti kun tilaan saavutaan ja pois kun tilasta poistutaan. Ääniohjaus puolestaan kytkee haluamasi valotilat päälle käskystä. Sensorit taas sytyttävät yöaikaan esimerkiksi pihan kulkuvalot tuomaan turvaa ja mukavaa tunnelmaa. Automaattisesti ohjattu valaistus säästää myös energiaa kun valoa on siellä missä sitä tarvitaan.

 

Digisähköstä saat vankalla ammattitaidolla tehdyn valaistussuunnittelun sekä turvalliset ja energiatehokkaat valaistusratkaisut sisä- ja ulkovalaistuksiin.

LVI-ohjaus

 

Tiesitkö, että huoneiden lämpötilan ja ilmanvaihdon ohjaus voidaan yhdistää yhteiseen automaatiojärjestelmään, laitevalmistajasta riippumatta? Näin voit ohjata kotisi tiloja keskitetysti yhdestä lähteestä.

Modernissa kodissa lämmityksen, jäähdytyksen, ilmanvaihdon, venttiilien ja moottoroitujen laitteiden ohjaus tapahtuu yhdestä järjestelmästä. Mukavuuden lisäksi tämä lisää turvallisuutta: kun esimerkiksi poistut kotoa, järjestelmän ”Poissa”-tila säätää lämpötilaa ja ilmanvaihtoa, sulkee vesiventtiilin, lukitsee ovet ja aktivoi murtohälyttimen. Kätevää, vai mitä?

 

Digisähkö toteuttaa kaiken tasoiset LVI-ohjauksen automaatiot vuosien kokemuksella.