Taloautomaatio osana älykotia

Taloautomaatio on modernia, älykästä mukavuutta

Taloautomaatio maksimoi asumis­mukavuuden ja tekee arjestasi sujuvaa sekä energia­tehokasta. Digisähkö automatisoi kotisi kaikki laitteet samaan järjestelmään – pystyt ohjaamaan kätevästi kotisi valaistusta, ilmastointia, viihde­laitteita tai vaikkapa rikosilmoitin­laitteita. Pystymme rakentamaan ja ohjelmoimaan järjestelmämme juuri sellaiseksi, kuin haluat!

Jääkiekkotähden suosittelema

Toteutimme Inkooseen moni­puolisella ja tasokkaalla koti­automaatiolla varustetun vapaa-ajan asunnon pelaajauransa lopettaneen jääkiekko­maalivahti Niklas Bäckströmin perheelle.

Katso video projektin hulppeasta lopputuloksesta!

Valaistus elää kanssasi

Teemme kotisi valaistuksesta juuri sellaisen, kuin haluat: liike­tunnistimella toimivat eteisen valot helpottavat kotiin saapu­mista ja valojen auto­maattinen himmennys iltaisin nostaa asumis­­mukavuutta. Voit myös sammuttaa kaikki kotisi valot yhdestä napista tai etänä. Valaistus toimii halutessasi esimerkiksi sensoreilla tai ääni­komennoilla. Talo­automaatio tekee valaistuksen hallinnasta energia­tehokasta ja helppoa.

“Miten kätevä on kotoa lähtiessä painaa napista kaikki asunnon valot ja AV-laitteet pois päältä. Vauhdikkaan aamulähdön jäljiltä päälle jääneet valot voi sammuttaa myös kännykällä.”

Kodin viihdelaitteet

Yhdistämme kotiteatterin, äänen­toiston ja pelikonsolit talo­automaation piiriin käden käänteessä. Kun katsot elokuvaa, automaatio hoitaa äänen, kuvan, valaistuksen, lämpötilan ja ilmastoinnin sopiviksi. Musiikki käynnistyy halutessasi automaattisesti esimerkiksi valaistuksen mukana. Voit myös asettaa laitteisiin esimerkiksi aika­rajoituksia, jotta voit seurata lastesi tv- tai peliaikaa.

Turvallisuus poistaa huolen

Taloautomaatioon voidaan liittää myös turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia: kaikki turvajärjestelmät kuten kamerat, murtohälyttimet sekä liike-, palo- ja vuotoilmaisimet. Voimme asentaa myös kotona/poissa -ominaisuuden, jolloin saat tiedon siitä, että lapsesi ovat saapuneet kotiin turvallisesti.

Taloautomaatio voi yhdistää lämpötilan ja ilmanvaihdon ohjauksen

Lämpötilan ja ilmanvaihdon ohjaus

Tiesitkö, että huoneiden lämpötilan ja ilmanvaihdon ohjaus voidaan yhdistää yhteiseen automaatiojärjestelmään, laitevalmistajasta riippumatta? Näin voit ohjata kotisi tiloja keskitetysti yhdestä lähteestä.

Modernissa kodissa lämmityksen, jäähdytyksen, ilmanvaihdon, venttiilien ja moottoroitujen laitteiden ohjaus tapahtuu yhdestä järjestelmästä. Mukavuuden lisäksi tämä lisää turvallisuutta: kun esimerkiksi poistut kotoa, järjestelmän ”Poissa”-tila säätää lämpötilaa ja ilmanvaihtoa, sulkee vesiventtiilin, lukitsee ovet ja aktivoi murtohälyttimen. Kätevää, vai mitä?

Voiko minun kotiini asentaa taloautomaatiota?

Taloautomaatio voidaan asentaa mihin tahansa asuntoon, mutta järjestelmän asentaminen on luonnollisesti helpointa asunnon rakennusvaiheessa, (linkki uusimpaan blogiin) jolloin rakenteet voidaan suunnitella suoraan automaation näkökulmasta ja kaapelointien asentaminen onnistuu yhdellä kertaa. Jälkiasennettavissa järjestelmissä käytämme mahdollisuuksien mukaan kaapeloitavia tai langattomia ratkaisuja.

Ota yhteyttä »

Jätä automaation suunnittelu ja ohjelmointi aidolle osaajalle

Digisähkö on edelläkävijä suomalaisten, modernien kotien taloautomaation asennusprojekteissa. Erotumme perinteisistä sähköurakoitsijoista syvällisellä osaamisellamme ja kyvyllämme yhdistää saumattomasti erilaiset järjestelmät toisiinsa. Meiltä löytyy kokemusta ja osaamista useimmista merkittävistä taloautomaatiojärjestelmistä: KNX, Control4 sekä IHC- ja muiden järjestelmien modernisointi.

Olemme globaalin Schneider Electricin ensimmäinen EcoXpert Light & Room Control sertifioitu partneriyritys Uudellamaalla. Meillä on myös lukuisia muita sertifikaatteja ja tutkintoja, kuten KNX partner -sertifikaatti (suunnittelu ja urakointi), TUKES S2-sähköurakointioikeudet ja Helvar Designer 5.0.

Hanki arkeesi helppoutta ja luksusta

Kotiautomaatioon voidaan liittää lähes kaikki sähköllä toimivat kodin laitteet ja talotekniikka. Automaation avulla laitteita, valoja ja talotekniikkaa voidaan käynnistää, säätää ja sulkea automatisoidusti ennalta ohjelmoitujen sääntöjen mukaan. Taloautomaatio tekee sähkönkulutuksesta energiatehokasta ohjaamalla huoneiden lämpötiloja, ilmanvaihtoa ja valaistusta.

Ota yhteyttä!

Digisähkö on edelläkävijä suomalaisten, modernien kotien taloautomaatio asennusprojekteissa. Kun haluat viedä kotisi asuinmukavuuden uudelle tasolle, ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Olemme myös rakentaneet Espooseen monipuolisen esittelytilan, jossa voit tutustua taloautomaation mahdollisuuksiin ja kokeilla laitteita omakohtaisesti.