Siedle – Laatua laadun perään

Siedle – Laatua laadun perään

Asentajan näkökulmasta on aina hienoa, kun asennettavaksi tulee laadukkaita tuotteita. Asensimme taannoin eräälle asiakkaallemme Siedle-ovipuhelinjärjestelmän. Valmista pakettia kyseiseen kohteeseen ei löytynyt. Meillä oli tarve saada kolmeen kerrokseen sisäpuhelimet, joista jokaisesta olisi mahdollisuus avata ajoportti autoja varten sekä pienempi portti henkilökulkua varten. Saimme kuitenkin Siedlen tarvikkeista kasattua meille sopivan paketin.

Kohteessa oli nyt Japanista aikoinaan kohteeseen rantautunut klassinen ”HALOO, KUKA SIELLÄ?” -järjestelmä. Pahasti ajan hampaan koluama Aiphone -järjestelmä päätettiin vaihtaa uuteen, vakaaseen ja Control4 -järjestelmään integroituvaan Siedleen.

Vanha ovipuhelin

Saksalaisen, pitkän linjan ovipuhelinvalmistajan malleista löytyivät tyylikkäät sisäpuhelimet ja portin ulkopuolelle asennettava soittopaneeli. Järjestelmän keskuslaitteet asentuivat näppärästi DIN-kiskoon omaan pieneen koteloonsa, heti sähkökeskuksen viereen.

Uusi kameralla varustettu Siedle ovipuhelin asennettuna

Pienen ohjelmoinnin jälkeen oli aika testata järjestelmän toiminta. Ja kyllähän se aina on mukava tunne, aivan kun vatsanpohjalla olisi pieni marsu käärittynä untuvamakuupussiin, kun kaikki toimii ensimmäisellä kerralla. Ding Dong – ja asentajakollegan pärstä komeilee kaikissa kolmessa sisäpuhelimen ruudussa. Nappia painamalla aukeaa puheyhteys, toista nappia painamalla aukeaa portti. Easy and fun! Jos taas portilla on ei-tervetullut vieras, voit kotona katsoa ruudusta kauanko kestää ennen kuin kasvoilta hyytyy hymy ja pölynimurit nostetaan takaisin autoon.

Control4-integraation avulla voidaan tuoda kuva portilta useaan eri näyttöön, vaikkapa kotiteatterin ruudulle. Tällöin pizzakuskin saapuminen ei jää huomaamatta, vaikka Bond-leffa olisi kesken.