Kotiteatteri Kirkkonummi

Category
Koti
Tags
Control4, Dolby Atmos, Elokuvateatteri kotiin, Genelec
About This Project

Omakotitalo, Kirkkonummi

Omakotitalon kellariin rakennettu kotiteatteritila varustettiin Control4 -automaatiojärjestelmällä. Talon arkkitehtisuunnittelu alkoi teatteritilasta, sillä talon omistajalle erittäin laadukas äänen- ja kuvantoisto on lähellä sydäntä. Tilan huoneakustiset- ja äänieristyssuunnitelmat toimitti Digisähkön muistakin projekteista tuttu Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy. Huoneen äänieristys mahdollistaa elokuvien ja konserttitaltiointien toistamisen muita talon asukkaita häiritsemättä, vaikka keskellä yötä.

 

Kuvan koolla on väliä.

 

Tilaan valittiin elokuvissa yleisimmän 2.35:1 formaatin valkokangas. Kuvan leveys on noin 3,2 metriä, joten se kattaa suuren osan näkökentästä. Huoneessa on Dolby Atmos monikanavaäänentoisto Genelecin aktiivikaiutinjärjestelmällä, jäähdytysautomatiikka, Control4 -kosketusnäyttö sekä monipuoliset valaistustilanteet. AV-järjestelmän ohjaus on toteutettu kokonaisuudessaan Control4 -järjestelmällä, joten elokuvailta alkaa yhdellä napin painalluksella. 

 

Monikäyttöisyyttä DMX-valaistuksella. 

 

Digisähkö asensi huoneeseen akustiikkaelementtejä ja valkokangasta kiertävät RGBW-LED-nauhat, joita voidaan ohjata valotilanteittain automaatiojärjestelmästä, tai erillisellä AmBX-prosessorilla. AmBX-prosessori ohjaa värivalaistusta kuvan väri- ja kirkkausarvojen perusteella, joten valkokankaan tapahtumat vievät entistä enemmän mukanaan. DMX-väylätekniikka on tuttua teatterimaailmasta, jossa efektivalojen ohjauksen tarvitsee olla nopeaa. Niinpä tilassa voi käyttää vaikka laser-efektejä tai muita DMX-ohjattavia laitteita.