HSY Viikinmäki Helsinki Pääauditorion AV-järjestelmät

Category
Business
Tags
Automaatio, Control4, Digital Signage, Genelec, Infonäyttö, KNX, Lectrosonics, Sähköasennus, Tietoliikenneverkot
About This Project

HSY Viikinmäen vedenpuhdistamo, Helsinki

Helsingissä sijaitseva Viikinmäen jätevedenpuhdistamo on Suomen ja Pohjoismaiden suurin puhdistamo. Viikinmäen kalliopuhdistamossa käsitellään paitsi Helsingin myös Vantaan keski- ja itäosien, Keravan, Tuusulan, Järvenpään ja Sipoon, eli yhteensä noin 800 000 asukkaan sekä alueen teollisuuden jätevedet.

Viikinmäen vedenpuhdistamon audiotoriossa käy tuhansia laitoksen toimintaan tutustuvia koululaisia vuodessa. Oppaita on useita, joten laitteiden käytön pitää sujua helposti ja varmasti kaikkina hetkinä.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY uudisti alkuvuodesta 2017 kovassa käytössä olleen auditorionsa. Tilaan asennettiin KNX- pohjainen valaistuksen- ja verhojen ohjaus, monikanavainen 7.2. surround-äänentoisto Genelec– kaiutinjärjestelmällä, 165- tuumainen videoseinä ja kokonaisuutta hallitaan Control4- ohjausjärjestelmällä. Puheäänen selkeydestä huolehtii Lectrosonicsin laadukas DSP-prosessori.

 

”HSY:n vesihuollon auditorio on meidän isoin tilamme. Tekniikka oli vanhaa, varaosia oli vaikea saada ja videotykin kuva ei näkynyt kuin auditorion puoleenväliin asti, kertoo HSY:n automaatioinsinööri Tomi Lukkarinen.

– Digisähkö teki modernisoinnin tiukassa aikataulussa, kaikki toimii kuten sovittu. Olemme saaneet oppailta hyvää palautetta; äänentoisto on kohdillaan ja enää ei tarvitse stressata hajoavatko vehkeet kesken kaiken. Eikä tarvitse olla ihmistä passissa kaiken varalta, Tomi Lukkarinen kiittelee.”