Mitä taloautomaatio maksaa?

Mitä taloautomaatio maksaa?

Taloautomaation hinta muodostuu monesta tekijästä. Toinen haluaa kotiinsa vain automaattisen valaistuksen, kun toinen kaipaa lisäksi turvajärjestelmiä, av-laitteita ja automatiikalla toimivaa ilmanvaihtoa. Myös asentajien laatu vaihtelee; halvalla ei saa yleensä hyvää tekijää.

Kotiautomaation hinta

Jos lähdetään liikkeelle yksinkertaisimmasta paketista, esimerkiksi valaistuksenohjauksesta 100 m2:n uudiskohteeseen, hintalappu projektille alkaa noin 4000 eurosta. Saneerauskohteessa työskentely on yleensä haastavampaa ja projekti maksaa sen vuoksi enemmän. 200 neliön asunnossa valaistuksenohjaus tulee maksamaan edullisimmillaan noin 8000 € toteutettuna kiinteästi ammattilaisen toimesta.

Mitä enemmän toimintoja ja komponentteja järjestelmään kytketään, sen enemmän hintakin kasvaa. Käytännössä vain taivas on rajana, ja kalleimmat tekemämme järjestelmät ovat reilusti yli puolen miljoonan hintaisia.

Mitkä asiat vaikuttavat hintaan?

Hintaan vaikuttaa ensinnäkin se, onko kyseessä uudis- vai saneerauskohde ja kuinka suuresta kohteesta on kyse. Lisäksi hinta nousee mitä enemmän erilaisia laitteistoja halutaan kotiautomaation piiriin ja millaisia nämä laitteet ovat.

Esimerkiksi valvontakameroissa ja kaiuttimissa on suuria hintaeroja. Kaiutin voi maksaa esimerkiksi 200 € tai 4000 € pari, riippuen asiakkaan tarpeista ja toiveista. Tämän lisäksi hintaan vaikuttavat integraatiot, ohjelmointi ja kaapelointi.

Näin taloautomaatio rakennetaan

Teemme aina aluksi kohteessa alkukartoituksen. Sen jälkeen käymme läpi asiakkaan budjetin sekä toiveet toiminnoista ja laitteistojen laatutasosta. Tässä vaiheessa kerromme myös erilaisista vaihtoehdoista, joilla kotiautomaatiota voitaisiin vielä parantaa kyseisessä kohteessa.

Osalla on tarkka tieto siitä, mitä he automatisoidulta kodiltaan haluavat, mutta osa kuvittelee automaation olevan pelkkää valaistuksen ohjausta. Me voimme kuitenkin yhdistää saman järjestelmän ja sovelluksen alle melkein mitä tahansa.

Miksi taloautomaatiosta kannattaa maksaa enemmän?

Kuten monessa muussakin asiassa, laatu maksaa. Tämä koskee sekä laitteita, järjestelmiä että asentajia. Kun laitteet ovat laadukkaat ja ne asennetaan ja ohjelmoidaan oikein, huolellisesti ja siististi yhden järjestelmän alle, voidaan puhua toimivasta taloautomaatiosta. Jos sen sijaan kotiin asennetaan halvimmat laitteet ja ne kytkee paikoilleen edullisimman tarjouksen jättänyt epämääräinen firma, lopputulos ei ole välttämättä toivotulla tasolla.

Moni ajattelee taloautomaation olevan sitä, että yhdestä napista tapahtuu monta asiaa. Se ei kuitenkaan ole vielä taloautomaatio. Jos projekti tehdään kunnolla, kaikki laitteet saadaan keskustelemaan keskenään, toimimaan itsenäisesti ja ohjaamaan kodin kaikkia toimintoja siten, että asukkaan elämä helpottuu ja elämänlaatu kasvaa.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä, niin teemme kotisi automaation kerralla oikein.


Ota yhteyttä!

Jani Hirvonen
Toimitusjohtaja
Digisähkö Oy
jani.hirvonen(at)digisahko.fi
+358 (0)10 583 4500