MITÄ TALOAUTOMAATIO MAKSAA? - Digisähkö Oy

MITÄ TALOAUTOMAATIO MAKSAA?

Etu

Markkinoiden laadukkaimmat toteutukset ja tinkimätön asenne

Etu

Korkeatasoinen lopputulos - tekninen osaamisemme on Suomen huipputasoa

Etu

Kattavaa ja kokonaisvaltaista palvelua - avaimet käteen -periaatteella

MITÄ TALOAUTOMAATIO MAKSAA?

Taloautomaation hinta muodostuu monesta tekijästä. Toinen haluaa kotiinsa vain automaattisen valaistuksen, kun toinen kaipaa lisäksi turvajärjestelmiä, av-laitteita ja automatiikalla toimivaa ilmanvaihtoa. Myös asentajien laatu vaihtelee; halvalla ei saa yleensä hyvää tekijää.

KOTIAUTOMAATION HINTA

Kotiautomaatiojärjestelmä voidaan toteuttaa uudiskohteeseen, tai olemassa olevaan kotiin jälkiasenteisena. Tässä artikkelissa käsittelemme hinnanmuodostusta uudiskohteen näkökulmasta. Jos lähdetään liikkeelle yksinkertaisimmasta paketista, esimerkiksi valaistuksenohjauksesta 100 m2:n uudiskohteeseen, hintalappu projektille alkaa noin 4000 eurosta. Saneerauskohteessa työskentely on yleensä haastavampaa ja projekti maksaa sen vuoksi enemmän. 200 neliön asunnossa valaistuksenohjaus tulee maksamaan edullisimmillaan noin 8000 € toteutettuna kiinteästi ammattilaisen toimesta. Nämä ovat lisähinnat jotka tulevat normaalien sähköasennuskustannusten päälle. Hinta muodostuu sähkökeskuksen sisälle tulevista KNX-komponenteista ja KNX-painikkeista joista huoneiden toimintoja, kuten valaistusta, lämitystä tai verhoja ohjataan. Laadukas KNX-ryhmäkeskus maksaa tyypillisesti noin 3000 eurosta ylöspäin, kun se valmistetaan keskusvalmistajalla. Osa sähköurakoitsijoista rakentaa KNX-ryhmäkeskuksen itse paikan päällä työmaalla, ja valitettavan usein lopputulos on epäsiisti ja vaikeasti huollettava.

Mitä enemmän toimintoja ja komponentteja järjestelmään kytketään, sen enemmän hintakin kasvaa. Käytännössä vain taivas on rajana, ja kalleimmat tekemämme järjestelmät ovat reilusti yli puolen miljoonan hintaisia. Referenssit-sivuillamme pääset tutustumaan millaisia tuollaiset kodit ovat.

MITKÄ ASIAT VAIKUTTAVAT HINTAAN?

Hintaan vaikuttaa onko kyseessä uudis- vai saneerauskohde ja kuinka suuresta kohteesta on kyse. Lisäksi hinta nousee mitä enemmän erilaisia laitteistoja halutaan kotiautomaation piiriin ja millaisia nämä laitteet ovat.

Esimerkiksi valvontakameroissa ja kaiuttimissa on suuria hintaeroja. Kaiutin voi maksaa esimerkiksi 200 € tai 4000 € pari, riippuen asiakkaan tarpeista ja toiveista. Tämän lisäksi hintaan vaikuttavat integraatiot, ohjelmointi ja kaapelointi.

NÄIN TALOAUTOMAATIO RAKENNETAAN

Teemme aluksi tarvekartoituksen jossa selvitämme tarkasti asiakkaan toiveet tulevaa kotia ajatellen. Samalla kerromme mitä mahdollisuuksia on olemassa ja mitä ne kustantavat. Useimpia toiminnallisuuksia on mahdollisuus kokeilla esittelytilassamme.

Toisilla on tarkka tieto siitä, mitä he automatisoidulta kodiltaan haluavat, ja toisille kaikki älykotiin liittyvä on uutta ja vierasta. Monilla on käsitys että kotiautomaatio olisi pelkkää valaistuksen ohjausta. Me voimme kuitenkin yhdistää saman järjestelmän ja sovelluksen alle melkein mitä tahansa mikä kodissa toimii sähköllä.

MIKSI TALOAUTOMAATIOSTA KANNATTAA MAKSAA ENEMMÄN?

Kuten monessa muussakin asiassa, laatu maksaa. Tämä koskee sekä laitteita, järjestelmiä että asentajia. Kun laitteet ovat laadukkaat ja ne asennetaan ja ohjelmoidaan oikein, huolellisesti ja siististi yhden järjestelmän alle, voidaan puhua toimivasta taloautomaatiosta. Jos sen sijaan kotiin asennetaan halvimmat laitteet ja ne kytkee paikoilleen edullisimman tarjouksen jättänyt epämääräinen firma, lopputulos ei ole välttämättä toivotulla tasolla.

Moni ajattelee taloautomaation olevan sitä, että yhdestä napista tapahtuu monta asiaa. Se ei kuitenkaan ole vielä taloautomaatio. Jos projekti tehdään kunnolla, kaikki laitteet saadaan keskustelemaan keskenään, toimimaan itsenäisesti ja ohjaamaan kodin kaikkia toimintoja siten, että asukkaan elämä helpottuu ja elämänlaatu kasvaa.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä, niin teemme kotisi automaation kerralla oikein.

Ota yhteyttä

010 583 4500
info@digisahko.fi

Showroom

Olarinluoma 7, 02200 Espoo

Tilaa uutiskirje

Sovitaanko tapaaminen

Digisähkö käyttää yhteystietoja ainoastaan yhteydenottoon. Lisätietoja tietojen käytöstä saatte asiakaspalvelustamme 010 583 4500.

Ota yhteyttä lomakkeella

suomen vahvimmat kulta

Copyright © 2024 Digisähkö Oy