Lomanaikainen kotiautomaatio

Lomanaikainen kotiautomaatio

Loma on ihmiset parasta aikaa” Suomen tunnetuinta mäkikotkaa melkein siteeraten on todettava, lomasta saa ja pitää nauttia. Irtiotto arjesta, etäisyyttä työasioihin, maisemanvaihdos ja uusien asioiden kokeminen on ihmiselle tärkeä asia.

Lomalla ihminen on kuitenkin poissa toisesta hyvin tärkeästä asiastaan, kodista.

Koti on meille se pyhin lepopaikka, suoja missä kasvatamme lapsemme, nukumme ja elämme. Monelle lomailijalle hiipii ajoittain ajatus ”onhan kaikki kotona kunnossa?”. Kotiautomaation avulla voi nämä ajatukset unohtaa.

Lomalle lähtiessä voit asettaa kotisi automaation avulla Loma-moodiin. Automaatio osaa silloin katkaista pääveden talosta, sammuttaa tietyt pistorasiat jolloin sähkölaitteet ovat irti verkosta. Control4-järjestelmän Mockypancy toiminto seuraa valojen normaalikäyttöä ja osaa loma-moodissa simuloida normaalia asumista. Tämä, yhdistettynä kodin turvajärjestelmään, tekee kodistasi vähemmän houkuttelevan murtovarkaille.

Lomalla myös kodin lämpötilaa on turha ylläpitää normaalilla tasolla. Viikonlopun ja varsinkin pidemmän loman ajaksi kannattaa laskea kodin lämpötilaa muutamalla asteella, tämä pienentää vuosittaisia lämmityskuluja.

Jos kuitenkin aurinkorannalla herää epäilys oman kodin tilasta, voit ottaa yhteyden Control4 tai Vera-järjestelmään yhdistettyyn turvakameraan. Turvatun VPN-yhteyden kautta voit tarkistaa mistä päin maailmaa kotisi reaaliaikaisen tilanteen. Voit huokaista helpotuksesta ja ottaa uuden siemauksen Piña Coladasta.