Kodin tehokas murtosuojaus

Kodin tehokas murtosuojaus

Oletko koskaan pohtinut, miten voit minimoida asuntomurron mahdollisuuden ollessasi lomilla ja poissa pidemmän aikaa? Kokosimme pienen muistilistan, jota noudattamalla saat turvaa ja mielenrauhaa ollessasi poissa kotoa, pitempäänkin.

1. Panosta oviin ja ikkunoihin

Tärkein elementti murtojen torjunnassa on laadukas ovi ja vaikeasti murrettava lukko. Varkaat etsivät kohteita, joihin murtautuminen on mahdollisimman vaivatonta ja nopeaa. Tehokkain tapa minimoida riski on kiinnittää huomiota kodin oviin ja ikkunoihin. Varmista että ovesta löytyy järeä turvalukko ja että ikkunoita ei saa pois paikaltaan ulkoapäin. Ikkunoiden turvahelat ovat suositeltavia etenkin suojaisten ikkunoiden kohdalla. Jos kodissasi on maanrajassa olevia ikkunoita, voi ne suojata vielä muita ikkunoita tehokkaammin, esimerkiksi metalliristikoiden avulla.

Monesti jämerimmät turvallisuusratkaisut kannattaa kohdentaa tiettyihin kodin osiin. Katso kotiasi murtovarkaan silmin. Mitkä osat kodistasi ovat suojassa naapureiden ja ohikulkijoiden katseilta? Missä varas voi huoletta käyttää sorkkarautaa herättämättä huomiota? Mitä kautta varas siirtää saaliin autoonsa? Aika on kallista murtovarkaille, eli mahdollisuutesi välttää murto on tehdä siitä hankalaa, huomiota herättävää ja aikaa vievää.

2. Älä mainosta poissaoloasi

Sosiaalinen media tarjoaa varkaille erinomaisen tavan varmistaa, että murron kohteessa ei ole ketään. Mieti mitä tietoa annat eteenpäin henkilökohtaisesti ja sosiaalisessa verkossa. Kuva koko perheen rantalomalta tai päivitys lentokentältä matkan alkaessa voi tuntua harmittomalta, mutta turvallisuusalan asiantuntijat suosittelevat lomakuvien julkaisua vasta jälkeenpäin.

3. Ota kotiautomaatio avuksesi

Fiksu kotiautomaatiojärjestelmä tekee arjestasi mukavampaa ja samalla pitää huolta kotisi turvallisuudesta vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Sen avulla karkoitat murtovarkaat, valvot ja ohjaat kotiasi milloin tahansa ja mistä tahansa. Älylukot ovissa pitävät lukua siitä milloin niitä on käytetty, liiketunnistimet valvovat tiloja ja aktivoituessaan informoivat sinua, valvontakamerat tarjoavat näkymän kotiisi reaaliajassa milloin tahansa. Saat myös hälytyksen puhelimeesi, jos joku ikkuna tai ovi on jäänyt auki. Taloautomaatio tarjoaa monipuolisen kattauksen erilaisia ratkaisuja, joiden avulla voit huolehtia kotisi turvallisuudesta myös poissa ollessasi.

Control4 -taloautomaatiojärjestelmän Mockupancy-tila simuloi läsnäoloa uskottavasti silloin kun talossa ei ole ketään: valot, kaihtimet ja laitteet menevät päälle ohjelmoidusti ja simuloivat kotona oloa niin, että ulkopuolelle näyttää siltä, että talossa on asukkaita.

4. Vapaa-ajan asunnot

Vapaa-ajan asuntoja voidaan suojata samoin kuten kotejakin. Mökki voidaan pitää asutun näköisenä, ja murtohälyttimien ja videovalvonnan avulla lisäät turvallisuutta, valvot venettäsi mökkilaiturissa, lisäksi kosteusanturi varoittaa kosteuden lisääntymisestä sisätiloissa. Panosta laadukkaisiin lukkoihin sekä jämeriin oviin ja ikkunoihin. Mieti myös mitä kannattaa jättää talveksi mökille ja mitä kannattaa siirtää kotiin turvaan.