Kodin äänentoisto

Kodin äänentoisto ennen

Perinteisesti kodin äänentoisto hoidettiin lasiovikaappiin sijoitetuilla stereoilla, joihin oli kytketty perinteiset viilutetusta lastulevystä valmistetut kaiuttimet. Musiikkia kuunneltiin olohuoneen sohvalta käsin, kunhan kasetti oli saatu kelattua alkuun, tai lempi-cd syötettyä cd-soittimeen. Langaton kaukosäädin edusti arjen luksusta, pystyihän sillä äänenvoimakkuuden säädön lisäksi vaihtaa CD-levyltä soitettavaa kappaletta. Jos musiikin kuuntelua halusi jatkaa terassilla, piti CD-radionauhuri kantaa pihalle. Niin ja hakea sisälle unohtunut levy stereoista.

 

Kodin äänentoisto nyt

2010-luvulla yleistyneet musiikin suoratoistopalvelut, kuten Spotify, muuttivat hetkessä tapamme kuunnella musiikkia. Yhtäkkiä kotisohviltamme oli pääsy miljoonien musiikkikappaleiden kirjastoon. Enää musiikin kuuntelu ei olekaan samalla tavalla sidottu tiettyyn huoneeseen, vaan musiikkia voidaan kuunnella makuuhuoneissa, autotallissa, saunaosastolla ja puutarhassa. Tai musiikkia voidaan toistaa juhlissa kaikissa tiloissa yhtä aikaa. Tätä kutsutaan monihuoneäänentoistoksi tai sen mahdollistamaa laitteistoa monihuonejärjestelmäksi. Perheen nuoriso voi kuunnella huoneissaan lempiartistejaan samaan aikaan, kun isä kokkaa keittiössä oman musiikkinsa tahdissa.

Äänentoisto ja monihuonejärjestelmät – Digisähkö on alan ammattilainen

Suunnittelijamme ja asentajat ovat intohimoisia musiikin ystäviä, jotka tietävät mistä laadukas äänentoistokokonaisuus muodostuu. Huolellisesta suunnittelusta ja ammattimaisesta asennuksesta. Valikoimistamme löytyy monia tunnettuja laatumerkkejä kuten Genelec, Amphion, Monitor Audio, Sonance sekä Kef. Henkilöstömme käy säännöllisesti tuotekohtaisissa koulutuksissa, joten kotisi äänentoiston toteutus on varmoissa käsissä. Monihuoneäänentoistoon voi tutustua meillä Nihtisillassa sijaitsevassa esittelytilassa.

 

Millaiseen kotiin monihuonejärjestelmä voidaan asentaa?

Kodin äänentoistoa voidaan lähteä toteuttamaan, vaikka huone kerrallaan, eikä ole väliä onko kotisi kerros-, rivi-, vai omakotitalossa. Pystymme tarjoamaan sopivan järjestelmän yhtä hyvin uudiskohteeseen kuin kotiin, jossa ei muita muutoksia tehdä. Lähtötilanne kartoitetaan ja suunnittelemme sen mukaisesti asiakkaan kukkarolle sopivan ratkaisun. Se voi tarkoittaa perinteisillä kaiutinkaapeleilla toteutettua tai langatonta järjestelmää.

Tyylikkäät kaiuttimet eivät
kaipaa piilottamista

Kaiuttimen tyylikäs ulkonäkö ei ole este laadukkaalle ja puhtaalle äänentoistolle. Kaiutin voi olla ulkomuodoltaan taulukehyksen näköinen, upotettu seinään tai kattoon tai se voi olla täysin näkymätön. Laadukas, upeasti viimeistelty lattiakaiutin voi olla sisustuselementtikin. Puupinnoille löytyy lukuisia erilaisia viilutus- ja värivaihtoehtoja. Esittelytilassamme on esillä monia erityyppisiä sisustusystävällisiä kaiutinratkaisuja. Puutarhaan piilotettavilla kiveltä näyttävillä kaiuttimilla loihditaan huikea musiikkielämys, joka hämmästyttää kuulijansa. Kukkapenkkien kitkeminen on jatkossa silkkaa juhlaa.

Control4 liittää kodin äänentoiston saumattomaksi osaksi automaatiojärjestelmää

Digisähkön edustama amerikkalainen Control4-järjestelmä on yksi maailman nopeimmin kasvavista taloautomaatiotoimittajista, eikä syyttä. Control4 on käytettävyydeltään ja yhteensopivuudeltaan edellä kilpailijoitaan. Sen voittamat lukuisat palkinnot maailmalta vahvistavat tämän. Merkittävin ero muihin järjestelmiin on kuitenkin Control4:n hämmästyttävä kyky hallita monimutkaisia ja laajojakin av-järjestelmiä ja kotiteattereita yhdestä helppokäyttöisestä käyttöliittymästä. Käyttämisen oppivat kaikki perheen jäsenet nopeasti. Juniorista senioriin.

 

Control4 siivoaa rumat johtoviidakot lattialta pölyä keräämästä

Keskitetty ohjaus mahdollistaa kodin äänen- ja kuvantoistolaitteiden keskittämisen kodin tekniseen tilaan tai muuhun sopivaan aputilaan. Olohuoneen televisiotaso voidaan jättää vaikka kokonaan pois, kun sitä ei enää tarvita piilottelemaan laitteita ja niiden kaapeleita. Kodin siivouspäivänä tätä osaa arvostaa.