Toteuta unelmasi ja hanki elokuvateatteri kotiin

Voimme toteuttaa unelmiesi elokuvateatterin alusta loppuun valmiina kokonaisuutena

Koe unohtumattomia ja laadukkaita elokuvaelämyksiä omassa olohuoneessasi. Luo elokuvateatteri kotiin asiantuntijan avulla, juuri siinä mittakaavassa kuin haluat.

Elokuvaillat ja suuret urheilujuhlat pääsevät tekniikaltaan, akustiikaltaan ja valaistukseltaan oikeuksiinsa Digisähkön suunnittelemassa kotiteatterissa. Valitse elokuva ja anna automaation hoitaa loput; ääni, kuva, valaistus ja lämpötila asettuvat juuri oikealle tasolle nautinnollista elokuvailtaa varten.

Digisähkö on kotiteattereiden toteuttamisen erikoisasiantuntija. Meiltä saat kaiken – tilan, akustiikan, rakenteiden, laitteiden ja koko järjestelmän suunnittelun ja käytännön toteutuksen. Käytössämme on joukko erikoisosaajia, kuten puuseppiä, akustikkoja ja sisustussuunnittelijoita.

Kotiteatteri omakotitaloon

Toteutimme Kirkkonummella sijaitsevaan omakotitalon kellariin vaikuttavan kotiteatterin.

Elokuvateatteri kotiin – mitä se maksaa?

Laadukas koti­teatteri voidaan rakentaa kohtuullisella summalla. Muutamilla tuhansilla euroilla pystytään jo hätistelemään elokuva­teatterimaisia kokemuksia, kunhan pysytään pelkistetyssä tekniikassa ja tunnettujen valmistajien perus­laitteissa. Tähän hinta­luokkaan sisältyy myös ilmaista konsultaatiota akustiikkaan liittyen.

Jos budjettia on mahdollista venyttää, kymmenen-kahdenkymmenen tuhannen euron hinta­luokkaan mahtuvat useimmat tekemistämme koti­teattereista. Olemme toteuttaneet useita maailman­luokan koti­teattereita, jotka ylittävät kuvan ja äänen­laadultaan parhaat kaupalliset elokuva­teatterit!

Miten projekti alkaa?

  • Alkukartoitus (toiveet, tilan koko ym.)
  • Budjetin laatiminen
  • Suunnitelma: tekniikka, akustiikka, valaistus, ohjausjärjestelmät
  • Lisäpyynnöstä 3D-kuva tilasta

Suunnitelman toteutus

  • Mahdolliset purkutyöt
  • Väliseinien ja rakenteiden pystytys tarvittaessa
  • Äänieristys- ja akustiikkarakenteet
  • Sähkötyöt
  • Laiteasennukset ja -säädöt
  • Pintojen verhoilu

Äänieristys ja akustiikka mahdollistavat kovankin elokuvatykityksen

Huolella tehty ääni­eristys on hyvä pohja elokuva­teatterin rakentamiselle. Kaikki läpi­viennit tiivistetään huolella akustisella tiivistys­massalla, jotta ilma­ääni ei vuoda viereisiin tiloihin. Ääni­eristävyyttä voidaan lisätä kelluvalla lattia­rakenteella ja muihin rakenteisiin joustavasti kiinnitetyillä apu­rungoilla. Tämä katkaisee äänen siirtymisen runko­äänenä seinien läpi.

Äänen­toiston laadussa suurin merkitys on laadukkailla kaiuttimilla ja akustiikalla. Me teemme asiakkaidemme koti­teattereihin akustiikka­suunnitelmat, ja asennamme rakenteet ja vaimennus­materiaalit optimaalisesti. Loppu­tulos palkitsee varmasti!

Sähkötyöt ja laiteasennukset

Suuremmilla äänenvoimakkuuksilla kaapeleiden resonanssit saattavat nousta kuuluviin, jollei sähkötöitä ja kaapelointeja tehdä oikein. Me vedämme av- ja ohjauskaapelit suunnitelmien mukaan ja asennamme sähköistyksen paikalleen. Signaalikaapelit kuljetetaan kaukana mahdollisista häiriölähteistä, ja sähkökaapelit pyritään erottelemaan muista kaapeleista.

Kiinnitämme laitteisiin tarvittavat ääni-, kuva- ja ohjauskaapelit. Asennamme laitteet laitetasoille tai räkkeihin siten, etteivät ne pääse kuumenemaan. Laiteräkeille pyritään etsimään tila erillisestä konehuoneesta, jotta laitteiden valot, lämpö ja mahdolliset tuulettimet eivät häiritse elokuvanautintoa.

Ulkoasun viimeistely ja laitteiden säädöt

Sen jälkeen teemme akustiikka- ja verhoilumateriaalien asennustyöt. Verhoilu kätkee taakseen tekniset asennukset ja kaiuttimet, mikäli niitä ei haluta jättää näkyville. Suosittelemme tummia pintoja, joista valkokankaalle ei heijastu ylimääräistä hajavaloa.

Viimeisenä suoritamme laitteiston säädöt. Perussäätöjä ovat mm. kanavakohtaisten tasojen säätö, kaiutinten etäisyydestä johtuvien viiveiden säätö sekä subwoofereiden sovittaminen muihin kaiuttimiin. Kuvan säätämisellä saadaan paras mahdollinen kuvanlaatu esille. Projektorin tai näytön kuva ei suinkaan aina ole parhaimmillaan tehtaalta lähtiessä. Käytössämme on THX- ja ISF-kalibroinnit suorittava ammattilainen, joten lopputulos on varmasti upea.

Unelmiesi elokuvailta alkakoon!

Oma elokuvateatteri tuo kaivattua luksusta arkeen. Kaiken lisäksi automaatio tekee kokonaisuuden hallinnasta erittäin helppoa: elokuvan voi käynnistää yhdellä kosketusnäytön hipaisulla, joka himmentää samalla myös valaistuksen. Niinpä kotiinne rakennettua elokuvateatteria käyttävät helposti niin aikuiset kuin lapsetkin.

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, niin teemme unelmiesi kotiteatterista totta!