Kylän paras elokuvateatteri voi olla kotonasi

Toteutamme upealla kuvalla ja äänellä varustetun elokuvateatterin kotiisi.

Elokuvaillat ja suuret urheilujuhlat pääsevät oikeuksiinsa tekniikaltaan, akustiikaltaan ja valaistukseltaan oikein suunnitellussa kotiteatterissa. Valitse illan elokuva mediakirjastostasi kosketusnäytön hipaisulla – automaatio hoitaa niin äänen, kuvan, valaistuksen, lämpötilan ja ilmastoinninkin sopiviksi. Itse voit keskittyä korkeatasoiseen viihteeseen ja miellyttävään tilanteeseen.


Toteutimme upean elokuvateatterin kirkkonummelaiseen olohuoneeseen!
Katso tästä päätä huimaava lopputulos.

 

Elokuvateatteri kotiin Digisähkön ratkaisuilla

 

Pystymme toteuttamaan asiakkaamme hankkeen alusta loppuun valmiina kokonaisuutena. Käytössämme on joukko erikoisosaajia, kuten puuseppiä, akustikkoja ja sisustussuunnittelijoita. Meiltä löytyy muista tekijöistä poiketen myös S2-sähköurakointioikeudet, joten pystymme toteuttamaan monimutkaisetkin kokonaisuudet suoraan oman talon sisällä. Tämä tuo kustannussäästöjä asiakkaalle ja tekee projektista sujuvamman.

Olemme toteuttaneet suuria ja pieniä kotiteattereita Suomessa ja muualla Euroopassa, joten ota meihin yhteyttä, vaikka vasta harkitset asiaa!

 

Tule käymään tai ota yhteyttä!

Pitääkö minun olla öljysheikki, jos haluan elokuvateatterin kotiin?

 

Ei tarvitse, sillä laadukas kotiteatteri voidaan rakentaa jo kohtuullisella summalla. Muutamilla tuhansilla pystytään hätistelemään elokuvateatterimaisia kokemuksia, kunhan pysytään pelkistetyssä tekniikassa ja tunnettujen valmistajien peruslaitteissa. Tähän hintaluokkaan kuuluu myös ilmaista konsultaatiota isoäidin perintöryijyn sijoittelusta, lähinnä akustiikan näkökulmasta.

Jos budjettia on mahdollista venyttää, kymmenen-kahdenkymmenen tuhannen euron hintaluokkaan mahtuvat useimmat tekemistämme kotiteattereista. Olemme toteuttaneet useita maailmanluokan kotiteattereita, jotka kuvan ja äänenlaadultaan ylittävät parhaat kaupalliset elokuvateatterit!

Miten projekti alkaa?

 

  • Alkukartoitus (toiveet, tilan koko ym.)
  • Budjetin laatiminen
  • Suunnitelma: tekniikka, akustiikka, valaistus, ohjausjärjestelmät
  • Lisäpyynnöstä 3D-kuva tilasta

 

Suunnitelman toteutus

 

  • Mahdolliset purkutyöt
  • Väliseinien ja rakenteiden pystytys tarvittaessa
  • Äänieristys- ja akustiikkarakenteet
  • Sähkötyöt
  • Laiteasennukset ja -säädöt
  • Pintojen verhoilu

Pyydä tarjous

Äänieristys mahdollistaa rankimmatkin elokuvatykitykset

 

Huolella tehty äänieristys on hyvä pohja elokuvateatterin rakentamiselle. Kaikki läpiviennit tiivistetään huolella akustisella tiivistysmassalla, jotta ilmaääni ei vuoda viereisiin tiloihin. Pelkkä läpivientien tiivistys ei useimmiten riitä, jolloin tilan äänieristävyyttä voidaan lisätä kelluvalla lattiarakenteella ja muihin rakenteisiin joustavasti kiinnitetyillä apurungoilla. Tämä katkaisee äänen siirtymisen runkoäänenä seinien läpi.

 

Akustiikan merkitys äänenlaatuun

 

Äänentoiston laadussa suurin merkitys on laadukkailla kaiuttimilla ja akustiikalla. Moni sijoittaa äänen- ja kuvantoistolaitteisiin tolkuttomia summia rahaa, mutta akustiikan merkitys unohtuu. Lopputuloksena kalliista kotiteatteri-investoinnista seuraa pettymys ja kakofonia. Teemme asiakkaidemme kotiteattereihin akustiikkasuunnitelmat, ja asennamme suunnitelmien mukaiset rakenteet ja vaimennusmateriaalit. Lopputulos palkitsee varmasti!

Lue lisää

 

Sähkötyöt kerralla kuntoon

 

Suuremmilla äänenvoimakkuuksilla kaapeleiden resonanssit saattavat nousta kuuluviin, jollei sähkötöitä ja kaapelointeja tehdä oikein. Me vedämme av- ja ohjauskaapelit kerralla oikein suunnitelmien mukaan ja asennamme sähköistyksen paikalleen. Signaalikaapelit kuljetetaan kaukana mahdollisista häiriölähteistä, ja sähkökaapelit pyritään mahdollisuuksien mukaan erottelemaan muista kaapeleista.

 

Elokuvateatteri kotiin: laiteasennukset

 

Asennamme laitteet laitetasoille tai räkkeihin siten, etteivät laitteet pääse kuumenemaan pitkässäkään leffamaratonissa. Laitteisiin kiinnitetään suunnitellut ääni-, kuva-, ja ohjauskaapelit. Hyvään asennustapaan kuuluu luonnollisesti myös kaapeleiden merkintä tarrakirjoittimella molemmista päistä. Tämä helpottaa kummasti myöhempiä muutos- ja huoltotöitä.

Kodin elokuvateatterissa pyritään etsimään tila laiteräkille erillisestä konehuoneesta, aivan kuten suurissa elokuvateattereissa. Silloin laitteiden valot, lämpö ja mahdolliset tuulettimet eivät häiritse elokuvanautintoa.

 

Pintojen verhoilu

 

Huoneen laiteasennusten valmistuessa aloitetaan huoneen lopulliseksi pinnaksi jäävien akustiikka- ja verhoilumateriaalien asennus. Verhoilu kätkee taakseen tekniset asennukset sekä tarvittaessa myös kaiuttimet, mikäli niitä ei haluta jättää näkyville. Suosittelemme pääsääntöisesti tummia pintamateriaaleja, varsinkin projektorin kanssa käytettäväksi. Tummista pinnoista ei heijastu ylimääräistä hajavaloa valkokankaalle pilaamaan kuvan tummia kohtauksia.

 

Säädöt käyttövalmiiksi

 

Viimeisenä suoritetaan laitteiston säädöt. Perussäätöjä ovat mm. kanavakohtaisten tasojen säätö, kaiutinten etäisyydestä johtuvien viiveiden säätö, sekä subwoofereiden sovittaminen muihin kaiuttimiin. Usein suoritamme vielä DSPprosessorien kautta kaiuttimien tarkemman sovituksen tilan akustiikkaan. Esimerkiksi Genelecien SAM-järjestelmän kaiuttimissa säätö tapahtuu GLM-verkon välityksellä.

Kuvan säätämisellä saadaan paras mahdollinen kuvanlaatu esille. Projektorin tai näytön kuva ei suinkaan aina ole parhaimmillaan tehtaalta lähtiessä. Käytössämme on THX- ja ISF-kalibroinnit suorittava ammattilainen, joten lopputulos on vaativimmatkin luokitukset täyttävä.

 

Elokuvailta alkakoon!

 

Ennen elokuvien pyörittäminen oli monimutkaista ja vaati erityisosaamista. Toista se on nykyään. Automaation ohjaamassa kotiteatterissa elokuvan voi käynnistää yhdellä kosketusnäytön hipaisulla, joka himmentää samalla myös valaistuksen. Niinpä kotiinne rakennettua elokuvateatteria käyttävät helposti koko suku vauvasta vaariin.

Digisähkö on kotiteattereiden toteuttamisen erikoisasiantuntija. Meiltä saat kaiken – tilan, akustiikan, rakenteiden, laitteiden ja koko järjestelmän suunnittelun ja käytännön toteutuksen.

Ota yhteyttä, niin teemme unelmiesi kotiteatterista totta!