Digisähkö laajentaa tarjontaansa edullisiin joka kodin järjestelmiin. Digikoti.fi verkkokauppa on avattu!

Digisähkö laajentaa tarjontaansa edullisiin joka kodin järjestelmiin. Digikoti.fi verkkokauppa on avattu!

Älykoti ja kotiautomaatio alkavat nykyaikana olla jo hieman tutumpi käsite ihmisille. Vielä joitakin vuosia sitten koti, jossa oli yösähkön naksahdusta enempää automaatiota, oli erikoinen ja poikkeava koti.

Nykyään on tarjolla lukemattomia valmistajien omia älyjärjestelmiä. Philips Hue, Osram Lightify, Yalen Smart Living yms. Nämä järjestelmät toimivat omissa ekosysteemeissään ja niiden ohjaus tapahtuu omilla erillisillä sovelluksillaan, eli järjestelmät eivät liiemmin juttele keskenään. Markkinoilla on myös erilaisia ohjainlaitteita, jotka yhdistävät laitteita ja järjestelmiä. Laitteiden ohjelmointi, paritus järjestelmään ja yhteensopivuus on aiheita, mistä voisi kirjoittaa pitkän esseen.

Raskaammat, pääasiassa kaapeloituihin ratkaisuihin pohjautuvat järjestelmät kuten Control4, ja KNX ovat vakiinnuttaneet asemaansa kotiautomaation kärjessä. Näissä järjestelmissä kustannukset nousevat usein tasolle johon kaikilla ei ole mahdollisuutta tai halua päästä.  Nämä järjestelmät vaativat koulutetun urakoitsijan hoitamaan asennukset ja ohjelmoinnit.

Älykodin turvallisuutta johon jokaisella voi olla varaa

 

Näiden järjestelmien, sekä valmistajien omien suljettujen järjestelmien, välissä on iso aukko. Ihmisille jotka eivät halua ajaa 70-luvun Ladalla mutta eivät myöskään pyörittele Maseratin avaimia etusormensa ympärillä. Koteihin missä ei tarvitse syödä tonnikalaa ja nuudeleita päivittäin mutta ei myöskään nautita kaviaaria ja shampanjaa joka tiistai ja torstai. Normaaleille ihmisille, normaaleihin koteihin.

Digikoti tarjoaa tähän oman, helpon ratkaisunsa. Osoitteessa digikoti.fi on avattu nettikauppa, mihin olemme koonneet paketteja, joista voi valita omaan kotiin ja omiin tarpeisiin sopivan setin. Kaikki paketit ja niiden sisältämät komponentit, ovat tarkkaan valikoidut ja testattu yhteensopiviksi. Paketit on helppo asentaa itsekin mukana seuraavien ohjeiden avulla. Digikodin pakettien ohjainlaitteena toimii paketista riippuen yksi kolmesta Vera-ohjaimesta. Vera-ohjaimet ovat yhteensopivia yli 900 laitteen kanssa. Digikodin kautta järjestelmän saa myös asennettuna kotiin PK-seudulla. Tällöin asennuksen osuudesta saadaan kotitalousvähennys verotuksessa.

Digikodin palvelualttiit asiantuntijat ovat valmiina vastaamaan kaikkiin kotiautomaatioon ja älykoteihin liittyviin kysymyksiin osoitteessa digikoti.fi. Veraan, kuten muihinkin automaatioratkaisuihin voi tulla tutustumaan Espoossa sijaitsevaan esittelytilaamme.