Control4 ja taloautomaation uudet tuulet

Control4 ja taloautomaation uudet tuulet

Taloautomaation hankkimista harkitessaan moni miettii älykotiteknologian tulevaisuutta. Mikä on mahdollista muutaman vuoden kuluttua? Voiko teknologian uusimpia tuulia sovittaa yhteen vanhemman järjestelmän kanssa? Control4 julkaisee aika ajoin käyttöjärjestelmän päivityksiä, joiden myötä asiakkaat saavat entistä enemmän irti taloautomaatiosta. Laitteet, innovaatiot ja käyttökohteet kehittyvät, ja päivitysten avulla Control4 -järjestelmäsi elää kehityksen mukana.

Turvallisuusratkaisut liikkuvat koko ajan entistä laajempaan ja monipuolisempaan suuntaan. Käyttöjärjestelmäpäivitysten myötä mm. nämäkin ratkaisut lisättiin Control4 -käyttäjien iloksi (2.8 versiosta lähtien):

  • Turvajärjestelmien aktivoiminen ja sulkeminen sekä avun kutsuminen on entistä helpompaa – yhdellä kosketuksella.
  • Järjestelmä tallentaa kotitalouden normaalit liikkeet mm. valaistuksen, verhojen käytön, TV:n katselun ja musiikin kuuntelun saralla, ja voi toistaa liikkeitä asukkaiden poissa ollessa simuloiden uskottavasti läsnäoloa.
  • Älylukkojen käyttö on myös helpottunut entisestään. Uuden käyttöliittymän myötä lukkojen ja käyttäjien hallinta on helpottunut, samoin kuin väliaikaisen sisäänpääsyn kontrolloiminen.

Turvallisuusratkaisuiden kehittymisen lisäksi parannuksia nähdään myös viihdeteknologian puolella:

  • Käyttöliittymän saa uuden päivityksen myötä liitettyä suoraan yhä useampiin suoratoistopalveluihin, ilman ylimääräisiä laitteita – musiikkia voi nyt kuunnella mm. Pandoran, Deezerin ja TIDAL:n kautta.
  • Käyttöliittymä syventää mahdollisuuksia personoida kunkin asukkaan kokemus kotona. Järjestelmä tunnistaa esimerkiksi kotiin saapuvan perheenjäsenen ja alkaa automaattisesti soittaa musiikkia tämän lempiradiokanavalta jos asukas niin haluaa.
  • Uusimmat käyttöjärjestelmät tukevat AirPlay:ta, joka mahdollistaa iOS-laitteiden käytön musiikin toistoon saumattomasti ja joustavasti kaikissa kodin tiloissa.

Taloautomaatiojärjestelmissä on eroja. Digisähkö edustaa Control4:ää, markkinoiden laadukkainta ja monipuolisinta järjestelmää – sen avulla älykodista saadaan juuri asukkaiden toivomusten mukainen. Control4 antaa huippuluokan toiminnallisuuden ihmisille, joille musiikki ja elokuvat ovat lähellä sydäntä, sillä äänentoiston ja visuaalisen kokemuksen kontrolloinnissa Control4 on edelläkävijä. Kun liikut huoneesta toiseen, ääni pysyy kristallin kirkkaana ja muuttumattomana. Control4 -järjestelmä voidaan liittää saumattomasti KNX-taloautomaatiojärjestelmään. Control4:n tuoteperhettä kehitetään jatkuvasti, jotta vaativimmatkin käyttäjät ovat tyytyväisiä älykotinsa tarjoamiin elämyksiin.