4 syytä kutsua Amazon Echo & Alexa neuvotteluhuoneisiin

4 syytä kutsua Amazon Echo & Alexa neuvotteluhuoneisiin

Ääniohjaus voidaan valjastaa toimistokäyttöön – Amazon Echo ja Alexa hoitavat

Amazon Echo on sylinterinmallinen älykotilaite, joka toimii myös kannettavana kaiuttimena. Se on suunniteltu sijoitettavaksi tiloihin, joissa äänikomentoja on hyödyllistä käyttää. Alexa on Echoon asennettu virtuaaliavustaja, joka kuuntelee ja vastaa komentoihin. Alexa aktivoituu, kun kutsut sitä nimeltä, ja sen avulla saat tietää viimeisimmät uutisotsikot, asettaa hälytyksiä, soittaa musiikkia ja luoda listoja. Alexa kommunikoi myös kotiautomaatiojärjestelmien kanssa, voit pyytää sitä esimerkiksi himmentämään valoja tai säätämään lämpötilaa.

Toimistotilojen automaatioon voi siis nyt lisätä äänikomennoilla ohjaamisen. Amazon Echon suosio on ollut hurjaa Yhdysvalloissa ja se on otettu hyvin vastaan myös Euroopassa. Echo integroituu saumattomasti Control4:n teknologian kanssa, jolloin kotiautomaatiojärjestelmä saa kokonaan uuden ulottuvuuden. Usein Echo sijoitetaan mm. keittiöihin (jolloin ei enää tarvitse vaihtaa musiikkia tahmaisilla sormilla). Äänikomentoteknologian sovellusmahdollisuudet kotona ja yrityksissä ovat laajat.

Alexaa ohjataan tällä hetkellä englanniksi tai saksaksi.

Miten Amazon Alexaa voi hyödyntää neuvottelutiloissa?

Tiedonhaku:
Jos kokouksissa nousee kysymyksiä, Alexalla saadaan yhteys Wikipediaan, josta saat vastaukset nopeasti. Tämä ominaisuus vähentää huomion vievien älylaitteiden käyttöä palavereissa, jolloin ajankäyttö on tehokkaampaa. Voit myös ohjata esitystilanteita Alexan avustuksella.

Kokoustilojen varaus:
Onko kokous venymässä arvioitua pidemmäksi? Pitäisikö varata tila seuraavaa tapaamista varten? Ota Alexan avustuksella yhteys kalenteriin ja bookkaa tila samantien. Alexa on koko toimiston nopea henkilökohtainen avustaja.

Ajastimien käyttö:
Alexa ajastaa asiat tehokkaasti. Alexan avulla aikataulusta kiinnipitäminen on helppoa ja kokoukset etenevät johdonmukaisesti aikatauluissa.

Tarvikkeiden tilaus:
Jos neuvotteluhuoneista puuttuu jotain, lisää Alexan avulla se ostoslistalle helposti. Äänikomentojen avulla saat organisoitua kaiken puuttuvan omalle ostoslistalleen kätevästi palaverin edetessä. Muistilistat pysyvät järjestyksessä ja helposti hallittavina yhdessä paikassa.

Automaatio- ja äänikomentoteknologia tulee jatkuvasti edullisemmaksi ja monipuolisemmaksi. Teknologiaa voidaan hyödyntää yritys- ja toimistoympäristöissä mainiosti. On enää ajan kysymys milloin Alexa puhuu juuri sinun omaa äidinkieltäsi.